BUDAVÁRI BORFESZTIVÁL

A hazai fesztiválok között az egyik legismertebb és talán a legnépszerűbb is a Budavári Borfesztivál, melyet immár 23. alkalommal rendeztek meg a Budai Vár teraszain, és amin a  Kifőztük magazin képviseletében én is részt vehettem. Nos, a borfesztivál messze nem csupán a borokról szól, ugyanis a szervezők a kiváló borászok mellett színvonalas programokkal, koncertekkel és rengeteg finomsággal is várták az ide látogatókat az öt napos rendezvénysorozat folyamán.

Budavári Borfesztivál

Elképesztő kínálattal érkezett a több, mint 200 magyar borászat, akik a fesztiválon részt vettek. Itt mindenki biztosan megtalálta a neki tetsző bort. A legtöbb kiállító értelemszerűen magyar pincészet, ám akadt itt olasz stand is, mivel Olaszország, mint meghívott vendég vett részt, de meglepve találtam rá a dél-afrikai borokra is, amik egyébként a kedvenceim.

Budavári Borfesztivál

Budavári Borfesztivál

Budavári Borfesztivál

A bőség zavarában nehéz volt a döntés, hogy mit is kóstoljunk. Aztán a helyes kis kóstolópoharainkkal a programhoz csatlakozó borászok standjai felé vettük az irányt és szépen sorra vettük mind a fehéret, a rozét és persze a vöröset is. Közben elfalatoztunk egy sajttálat, egy megtermett medvehagymás pogácsát és nagyon finom friss, langyos perecet is.

Budavári Borfesztivál

Budavári Borfesztivál

Budavári Borfesztivál

Budavári Borfesztivál

A fesztivál rendezői gondoskodtak arról, hogy senki ne maradjon éhes a borkóstolás közben, és igazán változatos és igényes gasztronómiai kínálattal készültek. Az idő sajnos nem kedvezett a szabadtéri programoknak, így már csak néhány macaront sikerült becsomagoltatnom elvitelre, mielőtt feltámadt a szél és az eső ismét sűrű szitálásba kezdett...

Budavári Borfesztivál

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések