FEKETESZŐLŐ - LEKVÁR

Ez a feketeszőlőből készült lekvár az aktuális kedvencünk. Nagyon-nagyon finom, kicsit savanykás, egy cseppet fanyar is talán (persze a legjobb értelemben), a színe pedig lenyűgöző, így aztán gyorsan bekerült az állandó repertoárunkba. Mindenképpen érdemes kipróbálni addig, amíg még van szőlő! A receptet az októberi Kifőztük magazinban is megtaláljátok...

Feketeszőlő-lekvár




Feketeszőlő-lekvár

Hozzávalók:
1 kg fekete szőlő
1 alma (kb 16 dkg)
20 dkg kristálycukor
2 citrom frissen facsart leve


A szőlőt leszemezzük, majd a meggyhez hasonlóan kimagozzuk. Az almát hámozás nélkül kis kockákra vágjuk. A szőlőszemeket nagyobb fazékba tesszük, hozzáadjuk az almát, és rövid ideig forraljuk. Amikor a folyadék krémesedni kezd, átturmixoljuk úgy, hogy még darabos maradjon. Visszatesszük a lekvárt a tűzre, belekeverjük a cukrot és a citromlevet. Kis lángon, gyakori kevergetés mellett besűrítjük, és steril üvegekbe töltjük. Vizes dunsztba tesszük vagy hűtőben tároljuk.

Feketeszőlő-lekvár

Megjegyzések

  1. Nem vagyok nagy lekvárevő, de ez a feketeszőlő leki annyira csábító. Látom, van benne alma is. :) Lelki szemeim előtt már készítem a croissant és ilyen lekvárt választok hozzá reggelire. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, Gabi, most már sajnos én is látom a lelki szemeim előtt... ;) Hű, de jó lenne holnap reggelre friss croissant!

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések