SPAGETTI OLÍVABOGYÓPESZTÓVAL
Ha már kész a zöldolívabogyó-krémünk, akkor villámgyorsan az asztalra kerülhet ez a tészta is! Na nem mintha egyébként nem... A receptet a Kifőztük magazin szeptemberi számában is elolvashatjátok.
Hozzávalók 2 személyre:
20-22 dkg durum spagettitészta
2 evőkanál darált, pörkölt mandula
4 evőkanál zöldolívabogyó - krém
1 evőkanál tejszín
kevés reszelt parmezán a tetejére
A tésztát a csomagoláson található útmutató szerint sós vízben kifőzzük. Közben a mandulát, az olívabogyókrémet és a tejszín elkeverjük. Amikor a spagetti kész, egy keveset félreteszünk a főzővizéből - ezzel tetszés szerint hígíthatjuk az olívakrémet, a tésztát pedig leszűrjük. A pesztót a tetejére halmozzuk, végül reszelt sajttal szórjuk meg.
A tésztát a csomagoláson található útmutató szerint sós vízben kifőzzük. Közben a mandulát, az olívabogyókrémet és a tejszín elkeverjük. Amikor a spagetti kész, egy keveset félreteszünk a főzővizéből - ezzel tetszés szerint hígíthatjuk az olívakrémet, a tésztát pedig leszűrjük. A pesztót a tetejére halmozzuk, végül reszelt sajttal szórjuk meg.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése