PANNA COTTA KARAMELLIZÁLT SZILVÁVAL ÉS MANDULÁVAL

Ez a panna cotta még a nyárhoz kötődik. Júliusban Horvátországban nyaraltunk, melyről két bejegyzésben, itt és itt számoltunk be az élményeinkről. Vendéglátóink, Vesela és Ante kedvességét akkor egy kis édességgel akartuk viszonozni, így leptük meg őket ilyen szilvás panna cottával, melynek receptje most a Kifőztük októberi számában is megjelent...

Panna cotta karamellizált szilvával és mandulával

Panna cotta karamellizált szilvával és mandulával

Hozzávalók 4 kisebb csészéhez:
4 dl tejszín
1 dl 2,8-as tej
3 zselatinlap
2 dkg nádcukor
1 vaníliarúd

2 darab érett szilva, magozva, felezve
2+2 evőkanál nádcukor
2 evőkanál szeletelt mandula


A vanília rudat félbevágjuk és kikaparjuk a magokat. A tejszínt és a tejet egy kisebb lábosba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a vanília kikapart magjait meg a rudat is, és az egészet felforrósítjuk. A tűről levéve 10 percet állni hagyjuk, majd kivesszük a vaníliarudat, és a forró folyadékban elkeverjük a zselatin lapokat. A csészéket hideg vízzel átöblítjük, és szétosztjuk bennük a vaníliás tejszínt. Miután kihűlt, lefedve néhány órára mindet hűtőbe tesszük.

Egy serpenyőbe 2 evőkanál nádcukrot szórunk és kis lángon megolvasztjuk. A mandulát néhány gyors mozdulattal elkeverjük benne, vagyis bevonjuk az olvasztott cukorral, majd tányérra szedjük. A maradék cukrot szintén felolvasztjuk, és rádobjuk a szilvadarabokat, és ezeket is megforgatjuk a karamellben. A mandulát széttördeljük és tálalás előtt a szilvával együtt a tejszínkrémre halmozzuk.

Panna cotta karamellizált szilvával és mandulával


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések