SZARVASGOMBÁS SÜLT BRIE SAJT

A karácsonyi menü részeként különleges fogás lehet a szarvasgombakrémes sült sajt. A szarvasgombakrém nem a legolcsóbb alapanyag, de az ünnepi ételeket egy kevés is nagyon fel tudja dobni. És tényleg, nem is kell sok belőle, mert nagyon karakteres az íze, így aztán a pöttöm üvegecske szarvasgomba fele is elegendő két adag sült sajthoz, még marad is. Mi a "felesleget" tésztaszószhoz és tojáshoz használtuk el. A receptet a Kifőztük magazin decemberi számában is megtaláljátok.

Szarvasgombás sült brie sajt

Hozzávalók 2 főre:
20 dkg brie sajt
2 teáskanál  finomra vágott friss petrezselyemzöld
1 teáskanál friss kakukkfűlevél
4 kávéskanál szarvasgombakrém
kevés vaj


A sajtot kisebb kockákra vágjuk, majd a friss fűszerekkel elkeverjük. Két kis tűzálló tálkát kivajazunk. Az aljukra 1-1 kávéskanál szarvasgombakrémet teszünk, majd mindkettőre a fűszeres sajt negyedét halmozzuk. Erre ismét 1-1 kávéskanál szarvasgomba, végül a maradék sajt kerül.

A sajtos tornyokat 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük. Friss bagettel, melegen tálaljuk.

Megjegyzések

  1. Nagyon tetszik ez a sült sajt, de hol lehet szarvasgombakrémet kapni?
    Marika

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök neki, Marika :) Ilyen krémet, vagy olajban eltett zúzott szarvasgombát, általában delikátokban lehet kapni (Culinaris v olasz delikát). Bár a múltkor láttam valami hasonlót a Lidl-ben is, de az talán már szósznak volt bekeverve, nem vagyok benne biztos.

      Törlés
    2. Köszönöm!megkeresem valahol.
      Marika

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések