CITROMOS MASCARPONÉS SPÁRGA KRÉMLEVES
Amíg kapható friss spárga, minden héten veszek és amibe lehet belefőzöm-sütöm-párolom-keverem... Persze szezonban levesnek sem hagyható ki...
Hozzávalók:
1 csokor spárga (50 dkg)
1 vöröshagyma, finomra vágva
kevés olívaolaj
tengeri só
frissen őrölt tarka bors
8 dl zöldség alaplé
2-3 evőkanál mascarpone
2 teáskanál friss citromlé
A spárgát megmossuk, majd az alsó, fás rész legvégét levágjuk. Ha kicsit meghajlítjuk, akkor ott fog elpattanni, ahol ez a kevésbé zsenge rész kezdődik, ezt egyben hagyjuk, a ropogós felét pedig vékony karikákra vágjuk.
Az előkészített hagymát kevés olívaolajon megpároljuk, majd rátesszük a felaprított spárgát és a nagyobb darabokban hagyott fásabb részeket is. 10 percet együtt pároljuk, majd felöntjük egy kevés alaplével (helyettesíthető vízzel, de ilyenkor 2 teáskanál ételízesítőt érdemes hozzáadni, lehetőleg biot). Ízesítjük sóval, borssal, puhára főzzük majd mielőtt összeturmixolnánk, a nagyobb fást részeket kivesszük.
Visszatesszük a tűzre és felengedjük a maradék alaplével, krémesítjük a mascarpone sajttal és végül a citromlevet is a levesbe öntjük, majd pár perc alatt az egészet összefőzzük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése