CSÍRÁS SAJTGOLYÓ
Még mindig van pár csírás recept, ami az áprilisi Kifőztükben már megjelent, de ide még nem került fel. Ez itt egy póréhagymacsírával gazdagított sajtgolyó, ami vendégvárónak vagy piknikezéshez is szuper... bár ebben a hideg, esős időben ez utóbbi sajnos felejtős...
Hozzávalók 12-13 db-hoz:
13 dkg juhtúró
2 dkg puha vaj
3 dkg tejszínes krémsajt
2,5 dkg finomra reszelt trappista sajt
1 evőkanál póréhagymacsíra
őrölt bors
a forgatáshoz:
1 marék durvára vágott, pirított dió
Minden hozzávalót összekeverünk, majd a masszából diónyi méretű golyókat formázunk. Durvára vágott, pirított dióba forgatjuk mindegyiket. Hűtőben dermesztjük.
A póréhagymacsírát keressétek a Bioháló - bio csírák és bio búzafűnél.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése