SÜLTPAPRIKA - SALÁTA PIRÍTOTT FENYŐMAGGAL

Az ősz, immár hivatalosan is, teljes gőzzel beköszöntött. A hétvégén még csodás, meleg időben volt részünk, amit ki is használtunk és Neszmély környékén kirándultunk. A Hilltop Borászat éttermében ebédeltünk, ahol szlovák és magyar finomságok mellé Kamocsay Ákos friss Pinot Noir Rosé mustját kortyoltuk. A szüreti szezonban a borvidékeken kihagyhatatlan a frissen préselt szőlőlé és a murci, amit a boréttermekben is felszolgálnak. Mimit, közel fél liter friss must elfogyasztása után, már "el kellett tiltani" az újabb pohár szőlőlétől. A vibráló őszi színek, a kellemesen langyos idő, a rosé mustról nem elfelejtkezve, igazán feltöltik az ember testét-lelkét. Mondjuk ma reggel, mikor felkeltem és kinéztem a kertbe, mintha ez az energia egy pillanat alatt reppent volna el... Na ilyenkor kell bevetni egy színes, melengető ételt, mint például ezt a sültpaprikából készült salátát (megjelent Kifőztük  - szeptember). A fűszerekért köszönet a Fűszerésznek!

Hozzávalók:
2-2 piros és sárga kaliforniai paprika
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1/2 evőkanál balzsamecet
frissen őrölt tarka bors
kis csokor citromillatú kakukkfű

a tálaláshoz:
1 marék fenyőmag


A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, majd 1-1,5 cm-es csíkokra vágjuk. A fokhagymát felszeleteljük. A zöldségeket a többi hozzávalóval elkeverjük, és egy alufóliával kibélelt tepsin eloszlatjuk. 160 fokra előmelegített sütőben 1-1,5 óra alatt megsütjük, közben többször átkeverjük. A fenyőmagot száraz serpenyőben átpirítjuk és tálalás előtt a salátára szórjuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések