CSICSERIBORSÓS PARADICSOMLEVES

A parmezánt kisebb-nagyobb darabokban szoktam venni. Amikor a sajt elfogy, a vastagabb külső kérgét bedobom a fagyasztóba. Elképesztően jó ízt tud adni a leveseknek, szószoknak. Ha létezik szuper gyorsan elkészíthető, tápláló és finom leves, hát ez az (megjelent: Kifőztük - október). Mángold helyett fodros kelt is adhatunk hozzá, aki szereti, bébispenóttal is próbálkozhat, de a parmezánhéjat ne hagyjuk ki semmiképp! Még hétköznapi, rohanós estéken is bevállalható...


Hozzávalók:
1 vöröshagyma finomra kockázva
5 gerezd fokhagyma finomra kockázva
1 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál füstölt, édes pirospaprika
1 l húsleves
7 dkg sűrített paradicsom
40 dkg konzervparadicsom
1 teáskanál krétai fűszerkeverék
tengeri só
frissen őrölt tarka bors
1 rozmaringág
40 dkg konzerv-csicseriborsó lecsepegtetve
1 darabka parmezánhéj
5 nagy mangoldlevél durván felcsíkozva

a tetejére:
reszelt parmezán


A kétféle hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, rászórjuk a pirospaprikát, majd felengedjük a húslevessel. Hozzáadjuk a paradicsomokat, fűszerezzük, beletesszük a csicseriborsót és a sajthéjat is. A levest összefőzzük, majd az utolsó 5 percre a mangoldot is hozzáadjuk. Tálaláskor frissen reszelt sajtot szórunk a tetejére.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések