CSOKOLÁDÉS-ZABKEKSZES KÓKUSZGOLYÓ
A klasszikus kókuszgolyó zabkeksszel gazdagított és kicsit felturbózott változata (Megjelent: Kifőztük - szeptember). Ugyanolyan egyszerű elkészíteni, mint a hagyományos kókuszgolyót, de ez nekem sokkal finomabb és illatosabb, hála a vaníliának és a csodálatos tonkababnak. A kész golyókat a tej és a vaj miatt tároljuk hűtőben, de a tízórais dobozba is csomagolható egy-két darab, mivel az első szünetben úgyis elfogy. Addig pedig bőven bírja...
Hozzávalók kb. 25 db-hoz:
20 dkg zabkeksz (natúr)
5 dkg étcsokoládé (70%-os)
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 dkg puha vaj
1/2 teáskanál vaníliakivonat
kb. 2 evőkanál akácméz
1/2 tonkabab reszelve
2-3 evőkanál tej
a forgatáshoz:
kókuszreszelék
A kekszet aprítóban finoman morzsásra dolgozzuk, majd az étcsokoládéval is ugyanígy járunk el. Elkeverjük, hozzáadjuk a kakaóport, végül összeforgatjuk a puha vajjal. A többi hozzávalót is a tálba öntjük, és a kész masszát fóliával lefedve 1 órára hűtőbe tesszük.
Diónyi gombócokat készítünk, és mindet kókuszreszelékbe forgatjuk. Hűtőben tároljuk.
20 dkg zabkeksz (natúr)
5 dkg étcsokoládé (70%-os)
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 dkg puha vaj
1/2 teáskanál vaníliakivonat
kb. 2 evőkanál akácméz
1/2 tonkabab reszelve
2-3 evőkanál tej
a forgatáshoz:
kókuszreszelék
A kekszet aprítóban finoman morzsásra dolgozzuk, majd az étcsokoládéval is ugyanígy járunk el. Elkeverjük, hozzáadjuk a kakaóport, végül összeforgatjuk a puha vajjal. A többi hozzávalót is a tálba öntjük, és a kész masszát fóliával lefedve 1 órára hűtőbe tesszük.
Diónyi gombócokat készítünk, és mindet kókuszreszelékbe forgatjuk. Hűtőben tároljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése