RIZSSALÁTA

Úgy emlékszem, már többször írtam arról, hogy főiskolás koromban nyaranta milyen sok időt tölthettem el Dél-Olaszországban, Puglia és Molise régiókban. Egész életemben hálás leszek érte, Dottore ♥️! A kinti, olasz családomnál ettem rizssalátát (megjelent: Kifőztük - október) életemben először. Ez az étel is ékes példája az olasz konyha egyszerűségének. Nagyon megszerettem ezt a salátát, de mivel itthon akkor még nem lehetett hozzávaló zöldségkeveréket kapni (legalábbis én nem találtam), így csak előre jól megfontolt alkalmakkor bontottam ki az onnan hozott üvegeket. Pár éve Splitben is felfedeztem ezt a speciális zöldségkeveréket, amit kifejezetten rizssalátához gyártanak, évekig ott spejzoltam be belőle. Aztán néhány hónapja megláttam a piros madaras hipermarket nemzetközi polcán! Nem az a márka, amit én megszoktam, azt továbbra is bőröndben kell majd haza hurcolásznom, de ez is nagyon finom. Nyári elvonulásunkkor, amikor tényleg lelassulunk és élvezzük a tengerparti nyugalmat, és megpróbálunk maximálisan feltöltődni, biztos, hogy ezt a salátát az asztalra teszem. Természetesen egész évben készíthető, de én már nem változok, nekem mindig a tengert és a nyarat fogja eszembe juttatni...


Hozzávalók:
2 csomag gyorsrizs (2x125 g)
1 üveg rizssaláta - zöldségkeverék* (kb. 20 dkg)
2 tonhalkonzerv
A tálaláshoz:
4 keményre főtt tojás
majonéz


A rizst megfőzzük a csomagoláson található utasítás szerint, lecsepegtetjük, majd beleforgatjuk a zöldségkeveréket és a lecsepegtetett, villával összetört halat. A salátát hidegen, a cikkekre vágott tojással és majonézzel tálaljuk.

*a készen kapható zöldségkeverék általában olajban és ecetben eltett olívabogyóból, kapribogyóból, sárga- és fehérrépából, gyöngyhagymából, uborkából, paprikából, kukoricából, borsóból, gombából, édeköményből, articsókából áll.



Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések