AJVÁROS-DIÓS SAJTKRÉM

Horvátországból mindig hozunk haza jó minőségű ajvárt. Egy kis üvegnyi ízbomba. A sült paprika, hagyma, padlizsán csodás mártássá áll össze, óriási találmány. Már régen tervezem, hogy magam is csinálok, de persze a megvalósításig még nem jutottam el. És ahogyan a naptáramat nézem, a közeljövőben nem is fogok... idén is marad a bolti. A klasszikus felhasználási mód mellett - sült vagy grill húsokhoz tunki - most sajtkrémet ízesítettem vele. Nagyon-nagyon finom lett, a pirított dió pedig különösen jót tett a krémnek (megjelent Kifőztük - március). A zahtar a tetején egy plusz kis csavar, de nyugodtan elhagyható. Az elkészítéshez a Russel Hobbs Horizon 3in1 botmixerét használtam...


Hozzávalók
1 púpozott evőkanál dióbél
12,5 dkg natúr krémsajt
2,5 dkg feta sajt
6 teáskanál ajvár

a tálaláshoz:
zahtar
friss kenyér vagy sós pékáru, tortilla chips


A diót kisebb serpenyőben pár perc alatt illatosra pirítjuk, majd eltávolítjuk róla a finom héjat. Késes aprítóban finomra daráljuk. Hozzáadjuk a krémsajtot, a fetát, az ajvárt, és krémesre dolgozzuk.
Zahtarral meghintve, kenyér vagy sós pékáru mellé kínáljuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések