FÚZIÓS ZÖLDSÉGLEVES

Nyáron hetente főzöm a hideg meggylevest és a sültparadicsom levest, de egy könnyű zöldséges leves (megjelent: Kifőztük - február) bármikor jöhet nálunk. Ha bio leveskocka helyett zöldség- vagy húsalaplét használunk, még ízletesebb lesz. Mint mindig, most is a Fűszerész fűszereit használtam...


Hozzávalók
1 nagy póréhagyma felkarikázva
1 édesburgonya felkockázva
2 l víz
1 fehérbab-konzerv (24 dkg) - nálam cannellini
1 pak choi
tengeri só
frissen őrölt tarka bors
fokhagymapor
krétai fűszerkeverék
1 evőkanál vöröshagymakrém
néhány evőkanál paradicsomlé
1 (bio)zöldségleves kocka


A póréhagymát és az édesburgonyát fazékba tesszük, felöntjük a vízzel. Fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával, fűszerkeverékkel. Hozzáadjuk a hagymakrémet, a paradicsomlevet és a leveskockát is. A pak choi-t megmossuk, a fehér és a zöld részét külön-külön 2 cm-es csíkokra vágjuk.

Amikor a zöldségek épp csak roppanósak, majdnem puhák, a leveshez adjuk a pak choi fehér részét, majd röviddel ezután a leszűrt babot is. Ha szükséges, utánízesítjük, és pótoljuk a folyadékot, végül beletesszük a zöld levélcsíkokat. Pár perc alatt az egészet készre főzzük.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések