TONHALAS TORTILLATEKERCS

Csütörtök-pénteken előfordul, hogy munkaebédnek már "csak" saláta vagy szendvics jut. Ezekkel is szívesen kísérletezek és próbálok ki újabb topping- vagy töltelék variációkat. Ez a tonhalas tortilla (megjelent: Kifőztük - január) nagyon egyszerű, ráadásul, ha az egyik tekercsből kihagyom az erőspaprikát, akkor azt Mimi dobozába is bele tudom tenni tízóraira. A halra pár csepp zöldcitromlevet is csepegtetek, ha van épp kéznél...


Hozzávalók 3 tekercshez:
2 olajostonhal-konzerv
12,5 dkg natúr sajtkrém (nálam Philadelphia natúr)
frissen őrölt zöld bors
9 karika jalapeño paprika (üveges)
3 kisebb tortillalap


A tonhalat lecsepegtetjük úgy, hogy az olajat felfogjuk, majd a húst összekeverjük a krémsajt felével. Ha túl száraz lenne, pár csepp olajat csepegtetünk hozzá, zöld borssal ízesítjük.

A tortillákat megkenjük a maradék krémsajttal, eloszlatjuk rajtuk a halkrémet, és mindegyikre 3-3 paprikakarikát helyezünk. Az oldalak felhajtása után feltekerjük a tésztát, majd félbevágva tálaljuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések