KORIANDERES - ZÖLDCITROMOS GARNÉLA

Ez az egyik kedvenc garnélás ételem (megjelent: Kifőztük - augusztus). Nagyon finom, amolyan tapas jellegű dolog, igazi tunkolós, szaftos finomság, ezért fontos, hogy minőségi kenyeret vagy baguettet tálaljunk a mártogatáshoz (semmi esetre se sajtos kiflit...). A rákból akár frisset, akár előfőzöttet veszünk, érdemes minden hozzávalót kimérni és előkészíteni, mert néhány perc alatt elkészül. Annyira egyszerű, miközben egy igazi ízbomba, még egy szülinapi sütivel is felér... 
Boldog 8. blogszülinapot Mimi&Me...


Hozzávalók
15 dkg tisztított garnéla
1 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál vaj
2 nagy gerezd fokhagyma
fleur de sel Guerande (tengeri só)
frissen őrölt tarka bors
1 csipet tört csili jalapeno
1 lime
1 kis csokor korianderzöld

a tálaláshoz:
lime
kenyér


Serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, 1 perc alatt átforgatjuk rajta a rákot. Hozzáadjuk a vajat, a zúzott fokhagymát, fűszerezzük sóval, borssal és a csilivel. Ráfacsarjuk a lime levét, végül megszórjuk az aprított koranderzölddel. Limecikkekkel tálaljuk, a szaft mártogatásához kenyeret kínálunk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések