GRILLEZETTPADLIZSÁN-SALÁTA

Nagyon régen, Olaszországban tanultam ezt a receptet az én fogadott olasz családomnál. Döbbenet, hogy még nem került fel ide, pedig már vagy húsz éve készítjük mi is itthon (megjelent: Kifőztük - június). A padlizsánt szinte szárazon gillezzük meg (esetleg az első sütés előtt lehet a grillt olívaolajjal picit átecsetelni), majd leöntjük az önetettel, amit utána szépen magába fog szívni. Tálalás előtt hűtőbe szoktam tenni, hogy jobban összeérjenek az ízek. Mi alapvetően grillezett húsok mellé készítjük köretként, de hummuszos pitába is szívesen szuszakolunk belőlük néhány szem gránátalmamaggal...


Hozzávalók
1 nagyobb padlizsán

az öntethez:
1 gerezd fokhagyma
3 teáskanál frissen facsart citromlé
3 teáskanál olívaolaj
tengeri só
frissen őrölt tarka bors


A padlizsánt vékony karikákra szeleteljük, grillen vagy serpenyőben átsütjük, majd tálba tesszük. A megpucolt, zúzott fokhagymát, a citromlevet és az olívaolajat összekeverjük, ízesítjük sóval, borssal, és a padlizsánra öntjük. Grillezett húsok mellé tökéletes köret.


Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések