GYORS CSIRKE KORMA

Ez a drága csirke korma! Sűrű, krémes, fűszeres és elronthatatlan. Szerencsés vagyok mert nálunk még a gyerek is szereti az indiait (nagyon is), így ha ilyen illatos, fűszeres ebédet készítek, nem kell mellé külön főznöm neki, mert nagy örömmel beebédel ebből is. Ez az étel selymes, ízgazdag, de egyáltalán nem erős. A korma mindig hússal készül, amit tejtermékkel és valamilyen darált olajos maggal (pl. kesudióval) sűrítenek be. Ez itt (megjelent: Kifőztük - július)  faék egyszerű, ugyanakkor nagyon finom. Mindig rizzsel tálalom, de a legjobban mindannyian tunkolni szeretjük, ha van itthon lepénykenyér... 


Hozzávalók
1 vöröshagyma apróra vágva
2 nagy gerezd fokhagyma áttörve
3 kisebb csirkemell kisebb kockákra vágva
3 teáskanál garam masala
2 teáskanál currypor
5 currylevél
olívaolaj
tengeri só
4 dl zöldségalaplé
5 evőkanál habtejszín
1 evőkanál darált mandula
2 teáskanál kukoricakeményítő
2 teáskanál friss limelé
1 kis csokor korianderzöld, felaprítva

a tálaláshoz:
párolt basmati rizs
lapos kenyér
 

A húst kevés olívaolajon megpirítjuk egy magasabb falú edényben. Tányérba szedjük, és a visszamaradt zsiradékon üvegesre dinszteljük a hagymákat.  A csirkemellet visszatesszük a serpenyőbe, hozzáadjuk a fűszereket, majd sózzuk. Felengedjük az alaplével és lefedve puhára főzzük a húst. A tejszínt elkeverjük a mandulával és hozzáadjuk a húshoz. A keményítőt 2 teáskanál hideg vízzel csomómentesre keverjük és elkeverjük a szószos csirkében. Amikor krémesen sűrűvé válik, limelével ízesítjük, és hozzáadjuk a koriandert is. Pár perc alatt összefőzzük, párolt basmati rizzsel és lapos kenyérrel tálaljuk...


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések