MÁLNÁS - CSOKIS CROISSANT - FELFÚJT

Ez pont az a süti, aminek elég csak ránéznem a fotójára, máris érzem az illatát. A tejszín, a mandula, a vanília, a málna és persze a csodás sötét csokoládé elképesztő együtt. Megtévesztő, mert nem egy flancos desszertről van szó, csupán egy teljesen hétköznapi, maradékmentős édességről. Nem mellesleg 2 főre... 10 perc előkészülettel... Mindösszesen egy darab croissantból... Én egy már két napos (ám nagyon jó minőségű) péksüteményt használtam fel, ami valamilyen érthetetlen okból megmaradt hétvégéről... Ha nincs maradék mascarponénk otthon (mert nekem az is volt épp), akkor egy picit több, kb. 20 ml tejszínnel készítsük...


Hozzávalók 2 személyre (15cm x 20cm-es sütőedényhez):
1 nagyobb méretű croissant (pár napos)
1 tojás
2 teáskanál nádcukor
1/2 teáskanál vaníliapaszta
2 evőkanál mascarpone
1 bio mandarin finomra reszelt héja és leve
1 dl tej vagy tejszín
40 ml narancslikőr (nálam Cointreau)
5 dkg étcsoki (70%-os kakaótartalommal)
1 marék (kb. 15 szem) fagyasztott vagy friss málna
1 marék szeletelt mandula

1 teáskanál vaj a forma kikenéséhez


A croissant ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, melyeket elrendezünk a kivajazott edény alján. A tojást felverjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát, a mascarponét, a gyümölcshéjat és levet, a tejet és végül belekeverjük a likőrt is. Ezt a tojásos keveréket a croissantra öntjük és a szeleteket alaposan belenyomogatjuk. A csokit apróra vágjuk és a süti tetejére szórjuk. A málnaszemeket is a tésztakanyarulatok közé rejtjük, majd az egészet mandulával hintjük meg. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percet sütjük, míg aranybarna lesz a teteje. Porcukorral tálaljuk.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések