2013. máj. 7.

A HAMIS GÖRÖG: SALÁTA

Egy nagyon egyszerű, de roppant módon finom saláta a mai menü. Nyaranta gyakran készítette Anyukám a kertből frissen szedett zöldségekből. Mivel a "görög saláta" fantázianévvel illette, nagy meglepetés volt számomra, amikor évekkel később megtudtam, hogy azt fetával és olívaolajos öntettel készítik... Ez mit sem változtat a tényen, hogy ez maradt az egyik kedvenc salátám azóta is! Még volt medvehagyma, így az is került bele, de anélkül is remek a végeredmény. Dupla adagot kellett készítenem, mert Mimi is rákapott a salira, ami azért furcsa kicsit, mert gyerek... nem baj, csak tartsa meg jó szokását!

Hamis görög saláta angolszalonnával

Hozzávalók:
1 csomag salátalevél
1 csomag retek
fél csomag újhagyma
néhány levél medvehagyma (szezonban)
fél tv paprika
pár szem paradicsom
kb 4 szelet angolszalonna
tejföl
zöldbors


A zöldségeket megtisztítom, felaprítom és rögtön el is keverem tejföllel. Az angolszalonnát felkockázom és saját zsírján lesütöm. Még melegen, a zsírjával együtt, a salátára öntöm és alaposan összekutyulom az egészet. Egy kis zöldborsot tekerek rá és fogyasztás előtt legalább fél órára hűtőbe teszem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése