NARANCSOS FORRÓ CSOKOLÁDÉ

Mikor igyunk forró csokit, ha nem havazás és télvíz idején. Meg persze bármikor máskor. Mert: "Chocolate is good for you..." - nagy igazság. Mimi véleménye kóstolás után csupán annyi volt: "Én most már mindig ezt kérem, Mama!" Szerintem annak, aki szereti a forró csokit, biztosan megvan a saját receptje. Ez itt a miénk...

Narancsos forró csokoládé


A klasszikus forró csokinál, legalábbis ahogy én ismerem, kevésbé sűrű, vagy tömör, inkább egy testes kakaóhoz hasonlít, enyhe narancsos aromával. Nem túl édes, de a cukrot mindenki adagolja saját ízlése szerint. Természetesen tejszínhabbal is megfejelhető, de a heti kalóriabevitelem ezt most nem igazán engedélyezte.

Narancsos forró csokoládé


Hozzávalók:
150 ml tej
150 ml tejszín
1/3 narancs héja
20 g csokoládé, apróra vágva (nálam 70%-os)
1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
2 teáskanál nádcukor


Levágjuk a narancs harmadának héját olyan vékonyan, amennyire csak lehet (fehér rész ne maradjon rajta). Egy kisebb lábosban összemelegítjük a tejet és a tejszínt, és a héj darabokat is beledobjuk. 

Amikor már forró, de nem forr, kivesszük a narancshéjat és beleöntjük a csokidarabokat, meg a kakaót. Ha szépen felolvad minden, simára keverjük, végül tetszőlegesen cukorral ízesítjük. Nálunk elég volt 2 teáskanál is.


Narancsos forró csokoládé

Megjegyzések

  1. Szia, kipécéztelek! :D Nézz be hozzám egy blogos játékra invitállak: http://voroskaktusz.blogspot.hu/2014/01/ismerjuk-meg-egymast-ujra.html
    Amúgy a narancsos csokid istenien néz ki! (Mind minden más itt a blogon...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, köszönöm szépen, hogy rám is gondoltál :) És persze a kedves szavakat is!

      Törlés
  2. Estére megcsinálom! :) Gabi mami

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések