CSUPA CSOKI TORTA
Már korábban kinéztem a Stahl magazin Csupa csoki különszámából a mexikói mogyorós csokitortát, ami Torta del Cielo néven lehet ismerős. Még karácsonyra terveztem, de betegség-hegyek miatt sajnos elmaradt. Végül persze csak elkészült, apróbb változtatásokkal...
Hozzávalók:
175 g törökmogyoró
225 g puha vaj
200+20 g nádcukor
3 közepes tojás
225 g puha vaj
200+20 g nádcukor
3 közepes tojás
70 g cukrozatlan kakaó
1/2 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
csipet só
70 g tejcsokoládé
70 g mogyorókrém (Nutella)
A forma előkészítéséhez kevés vaj és darált mandula pluszban
A kapcsos tortaformát (24 cm-es) kívülről beborítjuk egy réteg alufóliával, belül kivajazzuk és meghintjük a darált mandulával. A mogyorót pár perc alatt megpirítjuk, majd ha kihűlt, 20 g cukorral finomra daráljuk.
A vajat a cukorral habosra keverjük és beledolgozzuk a tojásokat, majd a darált mogyorót. Folytatásként hozzáadjuk a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót is.
A tésztát az előkészített tortaformába simítjuk és kb 40 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük és ha átsült, a formában hagyva, rácson hűtjük ki.
A krémhez a csokit és a mogyorókrémet gőz fölött összeolvasztjuk. Ha kihűlt, a torta tetejére kenjük.
A vajat a cukorral habosra keverjük és beledolgozzuk a tojásokat, majd a darált mogyorót. Folytatásként hozzáadjuk a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót is.
A tésztát az előkészített tortaformába simítjuk és kb 40 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük és ha átsült, a formában hagyva, rácson hűtjük ki.
A krémhez a csokit és a mogyorókrémet gőz fölött összeolvasztjuk. Ha kihűlt, a torta tetejére kenjük.
Hű, ez aztán a brutálcsokis torta! Máris feljegyezve, a mindenképpen elkészítendők listájára. :)
VálaszTörlésIgen, elég húzós :) Köszi, Dina!
Törlés