GRÉPFRÚT LEKVÁROS SAJTTORTA
Ez itt a "könnyen, gyorsan, dekoratívat" kategória: egy egyszerű, sütés nélküli sajttorta keksz alappal (Kifőztük július). A saját grépfrút lekváromat használtam hozzá, de természetesen bármilyen más, fanyar lekvárral helyettesíthető. Díszítésként pedig kevés olvasztott csokoládé is megteszi.
Hozzávalók egy 18 cm-es kapcsos tortaformához:
15 dkg natúr zabkeksz
5 dkg olvasztott vaj
20 dkg mascarpone
13 dkg grépfrút lekvár (vagy más fanyar lekvár, pl narancs)
1 dl tejszín
1 evőkanál átszitált porcukor
tetejére olvasztott csokoládé
Az alaphoz a kekszet morzsásra törjük és elkeverjük az olvasztott vajjal. A kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk és fél órára a hűtőbe tesszük.
A mascarponét elkeverjük először a porcukorral, majd a tejszínnel és végül a lekvárral is. A krémet a kekszalapra öntjük és néhány órára visszatesszük a hűtőbe. A tetejét olvasztott csokoládéval díszítjük.
Ha a lekvár keménynek tűnik, akkor pár perc alatt mikróban felpuhítható.
Ha a lekvár keménynek tűnik, akkor pár perc alatt mikróban felpuhítható.
Hű... ez nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlésKöszi, Ági! Pici gyerek mellett ideális desszert :)
TörlésCsatlakozom Ágihoz, ez a torta nekem is nagyon ízlene. :)
VálaszTörlésGabiiii, köszi :D
Törlés