FÜSTÖLT PAPRIKÁVAL SZÓRT KUKORICA-KRÉMLEVES

Gyerekként, a klasszikusokon kívül, nem mondhatnám, hogy rajongtam a levesekért. Ez az Angliában töltött évek alatt változott meg. Azóta szinte minden héten főzök valamilyet. Mimi viszont babakora óta az ellentétem. Mivel esténként az edzések után általában a meleg vacsorákat preferálja, erre gyakran egy tányér leves a megoldás. A kukorica az egyik kedvenc zöldségünk, így nem csoda, hogy levesben is imádjuk. A kukorica-krémlevest (megjelent: Kifőztük - január) egyáltalán nem nehéz elkészíteni, de a passzírozásra azért érdemes lelkileg rákészülni egy kicsit, az a rész tényleg nem egy leányálom, de nem érdemes kihagyni. A füstölt édes pirospaprika szórás nagyon jól kiegészíti az édeskés kukoricaízt. A paprikát pedig még mindig a Fűszerésztől szerzem be...


Hozzávalók
1 vöröshagyma finomra kockázva
1,5 kg fagyasztott morzsolt kukorica
olívaolaj
1/2 l húsleves/zöldségleves
tengeri só
frissen őrölt tarka bors
1 dl tejszín

a tálaláshoz:
tejszín vagy tejföl
füstölt édes pirospaprika
tortillacsipsz


A hagymát kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a kukoricát, és felöntjük a levessel. Sózzuk, borsozzuk. Amikor a kukorica kiolvadt, a levest krémesre turmixoljuk, majd szűrőn átpasszírozzuk. Visszatesszük a tűzre, és beleöntjük a tejszínt. Készre főzzük.

Tejszínnel vagy tejföllel meglocsolva, füstölt édes pirospaprikával meghintve, tortillacsipsszel tálaljuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések