ZÖLDCURRY-S CSIRKEMELL

Nagyon szeretjük a keleti konyhát. Legalábbis annak nagy részét mindenképpen. Itthon is főzök időről időre ilyen ételeket, és gyakran kísérletezgetek a fűszerekkel, a különféle ízekkel. A zöldcurrys csirke (megjelent: Kifőztük - január) nagyon egyszerűen és gyorsan elkészül, bár tény, hogy pár fűszerre szükség van hozzá (én a Fűszerésznél szerzem be ezeket). A zöldcurry-pasztán sok múlik, mivel a különböző típusok különböző mértékben csípősek. Hallal is nagyon finom, harcsával is szoktuk helyettesíteni olykor a csirkét. Hétvégén megfőzöm, aztán hétköznap már csak egy kis rizst kell mellé összedobni, és kész a másnapi munkaebéd...


Hozzávalók
2 csirkemellfilé (vagy harcsafilé - lásd bevezető)
1 vöröshagyma finomra kockázva
1 póréhagyma felkarikázva
2 gerezd fokhagyma áttörve
olívaolaj
tengeri só
frissen őrölt tarka bors
1 teáskanál aprított ázsiai citromfű
1–2 limelevél
2 teáskanál morzsolt korianderlevél
5 dkg zöldcurry-paszta
2 dl húsleves
4 dl kókusztejkonzerv
1/2 lime frissen facsart leve

a tálaláshoz:
párolt basmati rizs


A húst kisebb kockákra vágjuk, sóval, borssal fűszerezzük, és kevés olívaolajon előpirítjuk. Tányérba szedjük, majd a visszamaradt zsiradékon üvegesre dinszteljük a háromféle hagymát. A csirkemellet visszatesszük a serpenyőbe, hozzáadjuk az ízesítőket. Felengedjük a húslevessel, és lefedve 10-15 percet főzzük. Beleöntjük a kókusztejet, a limelével ízesítjük, és pár percig még rotyogtatjuk. Párolt basmati rizzsel tálaljuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések