HARCSAPAPRIKÁS TÚRÓS CSUSZÁVAL

Helló Mindenki! Remélem pihentetően, békésen, szeretetben telt az ünnep Mindannyiótoknál! Nálunk  - bár nem pont terv szeirnt, de mégis a lehető legjobban alakult a december - továbbra is fix a program és az ünnepi menü is. Szenteste pisztráng, karácsony napján többek között pulyka kerül az asztalra. Ahogy borult az ünnep előtti pár hét, vitte magával a tervezett blogbejegyzéseket is, így mostanra maradt az én kedvenc harcsapaprikásom receptje (megjelent: Kifőztük - november). A krémes szósz elkészítéséhez a Russell Hobbs Horizon 3in1 botmixerét hívtam segítségül, melyről további infókat ITT találátok. Nem mondom, hogy a világ legegyszerűbb étele, de nem annyira nehéz, mint amilyennek esetleg elsőre látszik. Gazdag, sűrű mártás - omlós, puha halfalatok - klasszikus csusza tészta - sok tejföl... Fel a kezekkel, ki szereti?


Hozzávalók
60 dkg harcsafilé
20 dkg húsos szalonna
4 evőkanál liszt
2 vöröshagyma apróra vágva
2 nagy gerezd fokhagyma átpréselve
4 teáskanál őrölt édes fűszerpaprika
2 teáskanál őrölt füstölt fűszerpaprika
2 húsos tv paprika kis kockákra vágva
2 nagyobb paradicsom kis kockákra vágva
2 evőkanál sűrített paradicsom (nálam Aranyfácán)
2 evőkanál paprikakrém (nálam Pirosarany)
házi édes darált paprikakrém (elhagyható)
kevés tengeri só
frissen őrölt tarka bors
2 dl víz
2 dl tejföl

továbbá:
30-40 dkg csuszatészta
20 dkg túró
tejföl


A harcsát felkockázzuk és besózzuk. A szalonnát magasabb falú serpenyőben ropogósra sütjük, a pörcöt kiszedjük és félretesszük. A halat lazán a lisztbe forgatjuk, a szalonna zsírján elősütjük, és ezt is félretesszük.

A visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a vörös- és a fokhagymát (ha szükséges, kevés olajat adunk hozzá), fűszerezzük a kétféle őrölt paprikával. Hozzáadjuk az előkészített paprikát, paradicsomot, és 2 dl vizet adunk hozzá. Belekeverjük a sűrített paradicsomot és a paprikakrémeket, majd fűszerezzük. Amint megpuhultak a zöldségek, az egészet átturmixoljuk. Az így kapott krémet visszaöntjük az edénybe, és beletesszük a halat. Pár percet lefedve rotyogtatjuk, majd belekeverjük a tejfölt, és készre főzzük az ételt.

A tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, kevés tejföllel összekeverjük.

Tálaláskor a tejfölös tésztára túrót morzsolunk, rátesszük a sült szalonnát, mellé szedjük a harcsapaprikást. Tejföllel meglocsolva fogyasztjuk.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések