PÁCOLT RÓZSASZÍN HAGYMA

2019 egy érdekes év volt... Mondhatnám hogy jó is, de annyira talán mégsem. Hálás vagyok, mert tele volt sok élménnyel, örömmel, meglepetéssel, de azért a csalódás sem maradt el. Nem bánom, hogy vége! Viszont bízom egy még szebb és még boldogabb új évben, az újrakezdésben. Mi csendesen, összebújva, kuckózósan búcsúztatjuk 2019-et, de akár így, akár nagy buli keretében telnek az év utolsó órái, ezek a gyors pácolt rózsaszín hagymák (megjelent: Kifőztük - december) mindenképp megállják helyüket a szilveszteri büfé vagy vacsoraasztalon. Én már elkészítettem estére ;) Zsírosabb ételek, töpörtyűkrém, húsok, szendvicsek, hamburgerek méltó társa ez a színpompás instant savanyúság. Néhány óra után fogyasztható, de hagyjuk 1-2 napot állni legközelebb, ha tehetjük. BÚÉK Mindenkinek!


Hozzávalók
1 nagy vagy két kisebb lila hagyma
1 gerezd fokhagyma
5–6 egész fekete bors
1/2 teáskanál sárga mustármag
víz

a páchoz:
1/2 dl fehérborecet
1 teáskanál tengeri só
1 teáskanál akácméz
1 dl víz


A lila hagymát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk, a fokhagymát is megtisztítjuk.

Kisebb lábosban vizet forralunk. A tűzről lehúzva beletesszük a lila hagymát, 1 percet áztatjuk, majd leszűrjük, és tiszta befőttesüvegbe rakjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a borsot és a mustármagot.

A pác hozzávalóit addig kevergetjük, amíg fel nem oldódik a só és a méz, majd a hagymára öntjük, és hűtőbe tesszük. Néhány óra után – miután rózsaszínű lett a hagyma és a páclé is – fogyasztható, de pár nap elteltével még finomabb.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések