MEDVEHAGYMÁS SALÁTAÖNTET
A legcsodásabb tavaszi zöldségek egyike a medvehagyma. Szezonban mindenbe teszek belőle. Tényleg. Mivel egyszerűen mindenbe jó, sőt, mindent jobbá tesz és mert majd' egy évet kell ismét várni rá. Most friss vegyes salátához készítettem öntetet belőle.
A mai salátába a következők kerültek. Néhány levél szívsalátát, egy elfelejtett avokádót, egy darab uborkát, két szelet sonkát és pár szem koktélparadicsomot aprítottam össze, amibe két kanál maradék csemegkukoricát is kevertem. A tetejére finomra reszelt cheddar sajtot szórtam. Hááát... annyira jó lett! Amíg lehet kapni, mindenképpen vegyetek/rendeljetek/hozassátok házhoz vagy valamilyen módon szerezzetek medvehagymát és főzzetek vele! A lenti mennyiségből két adag salátára elegendő öntet készül...
egy csokor friss medvehagyma
6 evőkanál tejföl
6 evőkanál majonéz
tengeri só
frissen őrölt tarka bors
A megmosott, lecsepegtetett medvehagymát nagyobb darabokra vágjuk. 2 evőkanál tejföllel, a teljes adag majonézzel, valamint a fűszerekkel összeturmixoljuk. A maradék tejfölt kézzel keverjük az öntethez, hogy kicsit sűrűbb állagot kapjunk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése