FŰSZERES HÚSKRÉM

"Békebeli" időkben is fontosnak tartom, hogy ne dobjunk ki élelmiszert. Azonban ez manapság egészen új értelmet nyer sajnos. Szerencsére már van pár jól bevált módszerem maradékmentésre. Karanténkonyhánk egyik első számú kedvence - karácsony után standard pulykahús-mentő - a fűszeres húskrém (megjelent: Kifőztük - február). Bármilyen sült húsból készülhet (tehát nem kizárólag kari pulykából) és akár friss zöldséggel, akár savanyúsággal tálaljátok, remek lesz. Én most rózsaszín pácolt hagymákat és a házi kovászos kenyeremet tettem mellé a vacsoraasztalra (senkit ne tévesszen meg, a képen sokmagos kétszersült látható, de Instán megmutattam a kenyérkémet). Igen, bizony, már nem csupán kovászt nevelgetek, de sütök is vele rendszeresen... juhúúú! A husi aprításához a Russell Hobbs robotját használtam. Ezúton is köszönet érte!


Hozzávalók:
25 dkg maradék sült hús (pl. sertés-, pulykahús)
7 dkg lila hagyma (tisztítva mérve)
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál mustár
tengeri só
frissen őrölt tarka bors
1 kisebb csokor petrezselyemzöld
1 csipet csilipehely (enyhén csípős)
1 evőkanál vöröshagymakrém (elhagyható)

a tálaláshoz:
savanyúság
friss zöldségféle
pirítós
bagett


A húst és a megpucolt hagymát kisebb darabokra vágjuk. A többi hozzávalóval együtt a robotgép keverőtáljába tesszük, és krémesre dolgozzuk. Jól záródó dobozban hűtőben tároljuk. Savanyúsággal, friss zöldséggel körítve pirítóson, bagetten tálaljuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések