GYÜMÖLCSÖS PITE - TAVASZI NAGY KAMRATAKARÍTÁS

A nagy "kamra- és hűtőtakarítás projekt"-tel kapcsolatban a kezdeti lendület kissé megtorpanni látszott, de mentségemre legyen vagy friss medvehagyma, újkrumpli, ropogós eper, zsenge spárga vagy valami hasonló, ellenállhatatlan került a kezembe. Most viszont már nem volt hova tovább halogatni, mély levegőt vettem és kiürítettem a fagyasztót! A maradék feketeszeder és egy kis doboz ribizli pedig itt, ebben a pitében végezte. A piskóta kellemesen citrusos, levegős és bármilyen bogyós gyümölccsel bátran variálható.

Egyszerű kefíres gyümölcsös pite

Ezt a süteményt különböző formában, más gyümölcsökkel is gyakran készítem, az év bármely szakában jólesik, és szerencsére tényleg elronthatatlan! Segítségem is volt a sütés "legkritikusabb" pontján, Mimi komoly precizitással szórta a ribizlit a kefíres piskótára, majd hintette be mandulával!

Egyszerű kefíres gyümölcsös pite

Hozzávalók:
2 tojás
2 dl kristálycukor
1 zacskó vaníliás cukor
1 kisdobozos kefír (175 g)
1 dl napraforgóolaj
4 dl liszt
fél zacskó sütőpor
1 citrom reszelt héja
Tetejére
gyümölcs - nálam fagyasztott feketeszeder és ribizli
mandulaszeletek
porcukor


A hozzávalókat körülbelül a fenti sorrendben összekevertem és egy 31cm x 39cm-es kivajazott tepsibe öntöttem. A tetejére Mimi rádobálta a gyümölcsöt és a mandulát, majd kb 180 fokon 35 percet sütöttük. Tűpróbával érdemes ellenőrizni, s ha kész, elég egy kevés porcukorral megszórni.

Egyszerű kefíres gyümölcsös pite

Megjegyzések

  1. Miminek es Gabinak nagyon izlett...

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta lett! De hát nem is csoda, ha valakinek ilyen ügyes segítsége van! :)

    VálaszTörlés
  3. Jaj, de finom lehetett, imádom az ilyen gyümölcsös pitéket, gyakran készül hasonló nálunk - az épp aktuális gyümölcsből. A kis Mimi nagy segítség lehet Neked (az Én 3 éves Milánom is mindig segít a konyha körül (is) :)).
    Nagyon tetszenek a világos fotóid... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Gabi :) Igen, Mimi szívesen facsar citromot, keverget, szórja a porcukrot! Egyébként pedig gyakran "épít" LEGO-ból tortát... Milánt is így képzelem el Veled a konyhában :)Biztosan jó csapat vagytok!

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések