DIÓVAJAS CSOKIS SZÍVTORTA

Nem mondanám, hogy túlzásba vinnénk a Valentin-napi ünneplést, mivel azt gondolom, hogy az év bármely napján, pontosabban minden napján, ugyanúgy kellene figyelnünk szeretteinkre, nem csak egy kiválasztott napon. De tény, hogy a külföldön töltött évek alatt ez az "ünnep" is úgy vált életünk részévé, mint a karácsonyi tömeges képeslapírás... Persze mindkettő lekopott mostanra, de mégis természetesnek vesszük, hogy ilyen is van, és más országban hagyománya van ennek.

Dióvajas - diókrémes csokis szívtorta Valentin-napra

Így aztán persze mindig kell valami készüljön erre az alkalomra is. Vagyis alap esetben... Jelenleg sajnos nem a megszokott kis életünket éljük, mivel mindannyian az ágyat nyomjuk, úgyhogy idén legfeljebb Valentin-napi leves fog készülni, és azt sem hiszem, hogy én fogom elkövetni. De visszatérve a tortára, minden alkalom jó alkalom arra, hogy süteményt süssünk. Így van vagy így van? Ez a szívtorta a februári Kifőztük magazinba készült, és az előző bejegyzésben található dióvaj teljes mennyiségét felhasználtam hozzá.

Dióvajas - diókrémes csokis szívtorta Valentin-napra


Hozzávalók: egy szív alakú tortaformához (ami kb 25 cm-es körformának felel meg)

Hozzávalók:
24 dkg liszt
2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
1,5 teáskanál sütőpor
3/4 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
15 dkg nádcukor
50 g kristálycukor
2 tojás
100 ml tejföl
10 dkg olvasztott vaj
1/2 dl napraforgó olaj
150 ml víz
1 teáskanál vanília kivonat
50 g magas kakaótartalmú csoki (70%

16 dkg mascarpone
20 dkg dióvaj
20 dkg csoki 60 %
2 teáskanál vanília kivonat
fél evőkanál porcukor (vagy tetszés szerint)


A tortaformát alját , vajazzuk, lisztezzük.sütőpapírral kibéleljük

Először a szárazanyagokat keverjük össze, tehát a lisztet, kakaóport, sütőport, szódabikarbónát és a sót. Aztán a kétféle cukrot a tojásokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, az olvasztott vajat, az olajat, vizet és végül a vanília kivonatot is. A csokit gőz fölött megolvasztjuk és ezt is belekeverjük, ha szükséges a porcukorral édesíthetjük.

A tésztának valót a tortaformába kaparjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 55 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. 10 percet a formában pihentetjük, majd rácson hűtjük ki teljesen.

A krém elkészítéséhez először a mascarpone sajtot habosra keverjük. A csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd elkeverjük benne a diókrémet. A csokis masszát a krémsajthoz keverjük és kicsit hűlni hagyjuk.

Összeállításkor a krémet rákenjük a piskóta tetejére, amit porcukorral díszíthetünk.

Dióvajas - diókrémes csokis szívtorta Valentin-napra

Megjegyzések

  1. ezek szerint nem csak mi nyomjuk az ágyat Valentin-napon :-( jobbulást Nektek, a torta csodás, ettől biztosan hamar lábra kapnék :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) köszi! Szegény fiúk! Ezek szerint ők is elkaptak valamit... ez a tél egy rémálom volt, végig betegeskedtük.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések