TÖPÖRTYŰKRÉM
A töpörtyűkrém sajnos nem túl fotogén étel, viszont annál finomabb. Ez a változat Anyukám receptjén alapszik és szerintem sokkal ízletesebb, krémesebb, mint bármelyik bolti fajta. Nyugodtan elkészíthetjük már előző nap, nem árt neki, ha egy kicsit összeérik (megjelent: Kifőztük - március). Ropogós kenyérrel, paradicsommal vagy savanyúsággal szeretem tálalni. Ha nincs kéznél csalamádé, akkor ezt a pácolt rózsaszín hagymát szoktam összedobni hozzá. Javasolnék mellé egy pohár vörösbort is...
Hozzávalók
20 dkg töpörtyű
1 kisebb lila hagyma (kb. 5 dkg) nagyobb darabokra vágva
2 evőkanál mustár
1 evőkanál majonéz
1 evőkanál tejföl
1 teáskanál vaj
tengeri só
frissen őrölt tarka bors
a tálaláshoz:
friss kenyér
savanyúság
A töpörtyűt és a hagymát konyhai robotgéppel durvára aprítjuk. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, és krémesre dolgozzuk. Friss kenyérrel, savanyúsággal tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése