AVOKÁDÓS TOJÁSKRÉM

Remélem mindekinél békésen, családi körben telt az ünnep! Számomra ijesztően gyorsan véget ért ez a pár nap, de szerencsére van még időm pihenni, mert januárban megyek csak dolgozni legközelebb (leszámítva, hogy ma beugrottam kitakarítani az irodámat). A két ünnep között, amikor elfogy a pulykamaradék és még nem készül el a malacsült, szeretek egy kicsit szusszanni a húsevést és a nehezebb ételeket tekintve. A tojáslikőrre ez nem vonatkozik, azt egész december végén szürcsölgetem ;) De vacsorára szívesebben dobok össze egy zöldségkrémet vagy salátát, hogy valami könnyebbet együnk. Ez az avokádós tojáskrém ropogós baguett karikákra kenegetve, gyors, húsmentes vacsorának, de akár a szilveszteri büféasztalon is megállja a helyét (megjelent: Kifőztük - december). Semmi extrára nincs szükség hozzá, a végeredmény pedig nagyon finom...


Hozzávalók
1 érett avokádó
2 keményre főtt tojás
1 szál újhagyma (vagy snidling)
3 evőkanál majonéz
2 evőkanál tejföl
tengeri só
frissen őrölt tarka bors


A megpucolt tojást és avokádót kis kockákra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk, és az egészet összekeverjük. A többi hozzávalót elvegyítjük, majd a tojásos keverékhez adjuk. Pirítóst, bagettet kínálunk mellé.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések