VIRSLIS LEVELES FALAT

Minden szilveszterkor leírom, hogy nem szeretem az új évi fogadalmakat, nem is teszek egyet sem. Ígéretek helyett viszont vannak terveim. Törekedni szeretnék egy nyugodtabb, stresszmentesebb új évre. Szeretnék egészségesebben élni, többet sportolni (lehetőleg hetente többször is használni az új stepperemet és a kis súlyzóimat), kiegyensúlyozottabban táplálkozni. Több folyadékot inni, még egyszerűbb ételeket főzni (így hétvégente kevesebb időt tölteni a konyhában), minimalista utazóvá válni (mert ugye nem kell a fél házat a bőröndbe pakolni...), még inkább megélni a pillanatot, meglátni az apró örömöket a hétköznapokban, hálásnak lenni mindazért, amim van. Nagyobb türelemmel viselni a nehézségeket. Ezekből, valljuk be, bőven jutott 2018-ban, de legalább már látom az alagút végét (és talán, úgy 5 hónap múlva, még két szájsebészeti műtéttel a hátam mögött már csak nevetek majd az egészen). Szeretnék méginkább hinni magamban, hogy megfelelek majd az új év kihívásainak. Remélem mindez így is lesz! És azt is, hogy Ti, akik olvastok, ugyancsak meglátjátok a számításotokat 2019-ben! Egy biztos, az egyszerűbb ételek főzése terén már most léptem egy szintet, mert ezekkel a leveles falatkákkal tényleg nem több, mint 10 perc munka van (megjelent Kifőztük - december). Így ezzel a szuper jó kis last minute party falatokkal (is) búcsúztatjuk az óévet. Találkozunk 2019-ben! Addig is keressetek az Instagramon... BÚÉK!


Hozzávalók
1 csomag készre nyújtott leveles tészta (27,5 dkg - téglalap alakú)
3 teáskanál mustár
3 teáskanál magos mustár
4 evőkanál reszelt sajt
4 füstölt virsli
krétai vadfűszer-keverék
füstölt sópehely
1 tojás


A leveles tésztát kitekerjük (magunk előtt tartva a rövidebb végét), 16 egyforma téglalapra szeljük. Minden virslit 4-4 darabra vágunk. A kétféle mustárt elkeverjük, és eloszlatjuk a tésztalapokon. Mindegyikre kevés reszelt sajtot, 1 csipet fűszert és 1 virslidarabot teszünk, feltekerjük. Így járunk el a többi tésztával és hozzávalóval is, és a falatokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. A tetejüket lekenjük az enyhén felvert tojással, megszórjuk fűszerkeverékkel és füstölt sópehellyel. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések