ASZALTPARADICSOM-SZÓSZOS RAVIOLI

Annak idején Angliában egy ideig éjszakásként dologztam egy hatalmas hotelben. Nem volt könnyű meló, de sok kedves emlék köt oda. A éjszakások abban a kivételes helyzetben voltak, hogy nekik nem kantin vacsora járt, hanem a chef készítette az éttermi konyhában azt, amit éppen aznap este kértek (kivéve steak-et... erre úgy emlékszem). A Brasserie menüjéről és a napi ajánlatokból mindig igyekeztem változatosan kérni, de az egyik abszolút kedvencem egy ehhez hasonló tészta (megjelent: Kifőztük - május) volt. Aztán az éjszakai holtpont közelében szívesen túrtam fel a konyha raktárát egy adag sticky toffee pudding-ért és locsoltam meg gazdagon karamell szósszal és sűrű angol tejszínnel. Azok a régi szép (és persze nehéz) idők... Most ugyan már nincs éjszakázás, de ezt a tésztát (és persze a toffee puddingot) továbbra is nagyon szeretem...


Hozzávalók
25 dkg sajttal töltött ravioli
1 evőkanál fenyőmag
10 dkg olajban eltett aszalt paradicsom
3 dl habtejszín
7 evőkanál reszelt parmezán
frissen őrölt tarka bors
tengeri só
3–4 friss bazsalikomlevél

a tálaláshoz:
fenyőmag
reszelt parmezán


A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint bő, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük úgy, hogy a főzőlevet felfogjuk.

Száraz serpenyőben lepirítjuk a fenyőmagot, félretesszük. Az aszalt paradicsomot csíkokra vágjuk, a serpenyőbe tesszük. Ráöntjük a tejszínt, belekeverjük a sajtot, ízesítjük sóval, borssal, a bazsalikommal. Néhány fenyőmagot félreteszünk a tálaláshoz, a többit a szószba keverjük. Végül hozzáadjuk a tésztát, 2 evőkanál főzővizet, és összemelegítjük. Tányérokra adagolva, parmezánnal és a félretett fenyőmaggal megszórva azonnal tálaljuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések