REBARBARA SZÖRP

Rebarbarából nem csupán lekvárt, de szörpöt is készíthetünk. És jól is tesszük, ha így teszünk :) Próbáljunk minél pirosabb szárú rebarbarákat választani, hogy ilyen ragyogó színű italt kapjunk. Ezért most ne hámozzuk meg a szárakat, hogy a színét szépen át tudja adni! A szörpöt árványvízzel higítjuk, és a poharunkba citromkarikát (én pluszban friss citromlevet is adok hozzá), pár kocka jeget és mentát vagy citromfüvet is dobhatunk. Már csak a nyárnak kell megérkeznie...


Hozzávalók kb. 6 dl-hez
1/2 kg rebarbara
1 (bio) citrom héja
5 dl víz
40 dkg kristálycukor


A rebarbara szárakat megmossuk, a végeiket megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokra aprítjuk és egy lábosba tesszük. A citrom héját vékonyan levágjuk, a rebarabarához adjuk és ráöntjük a vizet is. Kb. 30 percig főzzük, miközben folyamatosan lehabozzuk egy kanállal. Átszűrjük, de nem passzírozzuk, vagyis nem nyomkodjuk a rebarbarahúst.

A lecsepegett rózsaszín levet (ekkor kb. 4 dl lesz) visszaönjük a lábosba, felforraljuk és hozzáadjuk a cukrot. Amint felolvadt, ismét átszűrjük az immár kész szirupot egy csatos üvegbe. Hűtőben tároljuk. Citromkarikával, jéggel és ásványvízzel felengedve tálaljuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések