CITROMOS - ROZMARINGOS CSIRKECOMBOK

Egy éve ilyenkor még reménykedtünk abban, hogy napokon belül elrepülünk "melegebb éghajlatra" és kipihenjük a korábbi év nehézségeit, fájdalmait és csalódásait. Emlékszem, hogy hezitáltunk, majd a folyamatosan érkező hírek miatt már nem mertünk repülőre ülni. Bár mentettük a menthetőt, és nagyon élveztük a Lengyelországban töltött napokat is, a gyors újratervezés nagy mértékben módosította eredeti terveinket. Tavaly február óta sok minden változott az életünkben, de van, ami nem. Még mindig ragaszkodunk a gyorsan elkészíthető, finom ételekhez. Ezeknek a csirkecomboknak (megjelent: Kifőztük - december) az összeállítása nagyon egyszerű, mivel a hús és a körete együtt készül. Tulajdonképpen betesszük a sütőbe, majd a végén kivesszük a sütőből. Na jó, esetleg a végén még pirítjuk egy kicsit. Home office pajtik, nyugodtan vegyétek fel a főznivalók listájára...


Hozzávalók
75 dkg burgonya
1 vöröshagyma
2 lila hagyma
8 csirkealsócomb
1 egész fokhagyma
1 kisebb citrom
tengeri só
frissen őrölt tarka bors
3 friss rozmaringág
olívaolaj


A krumplit megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A megpucolt vörös- és lila hagymát vastagabb szeletekre vágjuk, a citromot vékonyan felkarikázzuk. A húst sózzuk, borsozzuk. Sütőedénybe rétegezzük a burgonyát, elrendezzük rajta a kétféle hagymát, majd a csirkét. A fokhagymagerezdeket pucolás nélkül a húsok köré szórjuk, rátesszük a citromkarikákat, meglocsoljuk olívaolajjal, és hozzáadjuk a rozmaringot. Lefedjük, és előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések