SPAGETTI ZÖLD PESTOVAL ÉS KONFITÁLT PARADICSOMMAL

Nálunk a gyors ebéd még mindig - ritka kivétellel - tészta. Nem véletlen, hiszen amikor hirtelen kell valami meleg ételt összedobni, a legegyszerűbb a tésztához nyúlni. Ha konfitálok paradicsomot a hétvégén, mert kecskesajtos vagy avokádós baguettet vacsorázunk, akkor erre a tésztára is biztosan jut belőle. Faék egyszerű, ezért zilált kisgyermekes anyukák mellett kezdő háziassznyoknak is bátran ajánlom (megjelent: Kifőztük - október). És igen, a saját készítésű pesto vitathatatlanul a legfinomabb, de amikor minden perc számít, marad az üveges változat...


Hozzávalók 2 adaghoz
20 dkg spagetti
8 teáskanál zöld pesto
8 teáskanál habtejszín

tetejére
parmezán


A tésztát a csomagoláson lévő útmutató alapján forró, sós vízben roppanósra (al dente) főzzük, leszűrjük. A pestót és a tejszínt elvegyítjük, összeforgatjuk a tésztával, majd  hozzáadjuk a paradicsomot. Reszelt parmezánnal megszórva azonnal tálaljuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések