MIMI TÉSZTASALÁTÁJA

Többünket üldöznek a "Mit vigyek munkaebédnek?" és a "Mit tegyek a gyerek uzsonnás dobozába?" kérdések. Erre egy szupergyors megoldás ez a tésztasaláta (megjelent: Kifőztük - október), amit Mimi nagyon szeret suliba is vinni. Amíg a tészta megfő, addig összevágjuk a többi hozzávalót, kikeverjük az öntetet, valamint a salátás dobozokat is kikészíthetjük (és még lehet, hogy a mosást is lesz időnk bekészíteni...) Tehát elég gyorsan megy az előkészület. Ha kész, remekül elvan a hűtőben kiadagolva akár két-három napig is. A szaláminak mindenképpen "fehér"-et, vagyis nem paprikásat szeretek használni, kis kagyló tésztának nálam a margheritine durum tészta vált be (eredetileg olasz levestészta), a fűszerek pedig természetesen tudjátok, honnan... a Fűszerésztől érkeztek...


Hozzávalók 1 adaghoz
10 dkg kiskagyló tészta
1/2 piros paprika (kápia vagy kaliforniai)
1 kis csokor snidling
2,5 dkg szeletelt szalámi (nem paprikás)

az öntethez:
5 teáskanál olívaolaj
2 teáskanál balzsamecet
tengeri só (fleur de sel Guerande)


A tésztát a csomagoláson lévő útmutató szerint forró, sós vízben roppanósra (al dente) főzzük, leszűrjük, és hideg vízzel átöblítjük. A paprikát apró kockákra vágjuk, a szalámit felcsíkozzuk, a snidlinget finomra aprítjuk, majd mindent összeforgatunk a tésztával.

Az öntet hozzávalóit elkeverjük, és a tésztára öntjük. Tálalásig hűtőben tároljuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések