FÜSTÖS MAJONÉZES PADLIZSÁNKRÉM

Az egyik kedvenc zöldségem a padlizsán. Elég sokoldalú zölségféle, egészséges, vitaminokban, ásványi sókban gazdag, csodaszínű és könnyen elkészíthető. Mindenféle formában nagyon szeretem, de leginkább talán krémként. Vagy nem is tudom, inkább "mindenként" :) A hagyományos majonézes padlizsánkrémet most egy kis füstös ízzel egészítettem ki, a mtabal mintájára (megjelent: Kifőztük - december). Krémesre turmixoltam (köszönet a Russell Hobbsnak a turmixért), csatos üvegbe zártam és vacsorára már csak pirítóst kellett készíteni hozzá. Az ilyen egyszerű ételeknél különösen fontos, hogy a legjobb alapanyagokat válasszuk. Az olaj legyen aranyló, extra szűz, a padlizsán mély lila, feszes héjú, a citrom bio és a só tengeri...


Hozzávalók
3 kisebb padlizsán
egy kis gerezd fokhagyma fele
tengeri só
frissen őrölt tarka bors
6 teáskanál friss citromlé
3 teáskanál olívaolaj
2 evőkanál majonéz


A padlizsánokat megmossuk, lecsepegtetjük. A tűzhely lángja fölött megperzseljük őket, majd alufóliával bélelt tepsire tesszük. 200 fokos sütőben 40 percet grillezzük. Félbevágjuk, kikaparjuk a húsukat és egy szűrőben alaposan lecsepegtetjük. A majonéz kivételével minden hozzávalót a padlizsánhoz adunk és összeturmixoljuk. A végén belekeverjük a majonézt. Pirítóssal tálaljuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések