2013. febr. 18.

A GOMBA KALAPJA

"Bogyó és barátai kirándulni indultak az ... erdőbe. Egyszer csak halk sírást hallottak. -A bokor mögül jön - suttogta ... Bogyó. Egy kis gomba sírt a bokor mögött. Hiányzott a fejéről a kalapja..." Gondolom sok kisgyerekes anyuka és apuka fújja már kívülről Bogyó és Babóca kalandjait! Az én lányom egyik nagy kedvence a gomba elveszett kalapjáról szóló kis történet. Hát itt a gomba kalapja, most épp az ebédlőasztalunkon - méghozzá juhtúróval. Az előkészítésére sem kell több időt szánni, mint a mese felolvasására, tehát úgy 5 perccel számoljunk...



A gomba kalapja


Hozzávalók:
7-8 db nagyobb gomba
250 g juhtúró
egy csokor snidling
dió

bors
olívaolaj


A gombák tönkjét kitöröm és belülről enyhén sózom, borsozom. A juhtúrót is megborsozom kicsit és az apróra vágott snidlinggel krémesre keverem, ezzel töltöm meg a gombakalapokat. Mindegyik közepébe egy fél diót teszek és baconnel jól bebugyolálom. Enyhén olajozott sütőtálban lefedve közepes hőfokon kb 35 percet sütöm, majd fedő nélkül ropogósra pirítom. Krumplipüré passzol hozzá.





 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése