ÉGITEST-TÉSZTA PARADICSOMLEKVÁROS SZÓSSZAL
Szaturnusz, napocska, hold, hullócsillag... Klassz kis égitest formájú durumtésztát főztem ki Miminek! Mamának maradt a penne... Még tart a nyáron eltett paradicsomlekvár, így most tésztaszósz készült belőle... villámgyorsan...
Hozzávalók:
durumtészta (kb 30 g Miminek, 100 g Mamának)
durumtészta (kb 30 g Miminek, 100 g Mamának)
kb 5 evőkanál paradicsomlekvár
nagyobb löttyintésnyi tejszín
reszelt parmezán a tetejére
Amíg a tészta megfő, épp elég az idő, hogy a szósz elkészüljön, sőt, még sok is! Egy kislábosba kanalazom a paradicsomlekvárt, bőven felengedem tejszínnel és 2 perc alatt összefőzöm. Ízesíteni szerintem már nem kell, hiszen a lekvárban már benne van minden, aminek benne kell lennie.
A tésztát leszűröm, rákanalazom a paradicsommártást és bőven reszelek rá a parmezánból.
A tésztát leszűröm, rákanalazom a paradicsommártást és bőven reszelek rá a parmezánból.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése