A GOMBA KALAPJA
"Bogyó és barátai kirándulni indultak az ... erdőbe. Egyszer csak halk sírást hallottak. -A bokor mögül jön - suttogta ... Bogyó. Egy kis gomba sírt a bokor mögött. Hiányzott a fejéről a kalapja..." Gondolom sok kisgyerekes anyuka és apuka fújja már kívülről Bogyó és Babóca kalandjait! Az én lányom egyik nagy kedvence a gomba elveszett kalapjáról szóló kis történet. Hát itt a gomba kalapja, most épp az ebédlőasztalunkon - méghozzá juhtúróval. Az előkészítésére sem kell több időt szánni, mint a mese felolvasására, tehát úgy 5 perccel számoljunk...
Hozzávalók:
7-8 db nagyobb gomba
250 g juhtúró
egy csokor snidling
dió
só
bors
olívaolaj
A gombák tönkjét kitöröm és belülről enyhén sózom, borsozom. A juhtúrót is megborsozom kicsit és az apróra vágott snidlinggel krémesre keverem, ezzel töltöm meg a gombakalapokat. Mindegyik közepébe egy fél diót teszek és baconnel jól bebugyolálom. Enyhén olajozott sütőtálban lefedve közepes hőfokon kb 35 percet sütöm, majd fedő nélkül ropogósra pirítom. Krumplipüré passzol hozzá.
A gomba kalapja |
Hozzávalók:
7-8 db nagyobb gomba
250 g juhtúró
egy csokor snidling
dió
só
bors
olívaolaj
A gombák tönkjét kitöröm és belülről enyhén sózom, borsozom. A juhtúrót is megborsozom kicsit és az apróra vágott snidlinggel krémesre keverem, ezzel töltöm meg a gombakalapokat. Mindegyik közepébe egy fél diót teszek és baconnel jól bebugyolálom. Enyhén olajozott sütőtálban lefedve közepes hőfokon kb 35 percet sütöm, majd fedő nélkül ropogósra pirítom. Krumplipüré passzol hozzá.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése