CSOKIS ZABPELYHES KEKSZ

Több zabpelyhes keksz receptet is kipróbáltam már, de a Stahl-féle ízlett a legjobban. Lehet, hogy azért, mert csokimániások vagyunk, vagy azért, mert a zabpehely őrlemény miatt ropogósabb? Talán mindkettő. Én csak egy kis dió hozzáadásával módosítottam az eredeti recepten, sajnos így végképp ellenállhatatlan lett.



Csokis zabpelyhes keksz

Hozzávalók:
5 + 2,5 dkg zabpehely
7,5 dkg liszt
fél kávéskanál szódabikarbóna
2 púpos evőkanál cukrozatlan kakaó (kb 2,5 dkg)
5 dkg étcsoki, apróra vágva
10 dkb puha vaj
15 dkg barnacukor
1 tojás
1 marék darált dió

Az 5 dkg zabpelyhet serpenyőben 3-4 perc alatt enyhén megpirítom, kicsit hagyom kihűlni, majd késes aprítóban megőrlöm.

Összekeverem a zabpehelyőrleményt, lisztet, szódabikarbonát és a kakaót. Beleteszem a csokoládét is. Egy másik tálban habosra keverem a puha vajat a cukorral és a tojással. A két tál tartalmát összedolgozom és mehet hozzá a maradék 2,5 dkg zabpehely valamint a darált dió.

Diónyi gömböket formázok, sütőpapírral bélelt tepsiben szétlapogatom őket kb 4 cm átmérőjű fél cm vastag korongokká, és 200 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt megsütöm. Pár perc pihetetés után rácson hűtöm ki. Ebből az adagból 20 nagyobb, de puhább vagy 25 kisebb, ropogósabb keksz lesz.



Csokis zabpelyhes keksz

Megjegyzések

  1. Nagyon szuper recept, pontos hozzávalókkal. Ma megsütöttem, igen ízlett mindenkinek. Köszönöm, bekerül a repertoáromba.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, örülök, hogy megszerettétek :)

      Törlés
  2. Hm,ígéretes...kipróbálom.....köszönöm!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések