2013. márc. 9.

NARANCSOS FÜGE SCONE

Az utolsó üveg télre eltett füge várta a végzetét. Végül beteljesítette a sorsát, nem is akárhogyan! A narancs és a dió jó kis csapatot alkot a fügével ebben a kis édes pogácsában. Kávé mellé, kevés vajjal megkenegetve nagyon finom volt reggelire... meg tízóraira... meg uzsonnára...

Narancsos füge scone


Hozzávalók:
2 db "s"-es méretű tojás
1 doboz natúr joghurt
1 evőkanál reszelt narancshéj
330 g liszt
másfél teáskanál sütőpor
negyed teáskanál szódabikarbóna
fél teáskanál só
70 g nádcukor
3 evőkanál darált dió
110 g vaj
250 g fügebefőtt, apró kockákra vágva


Az egyik tálban habosra keverem a tojást a joghurttal és a narancshéjjal, a másikban a többi hozzávalót kutyulom össze. A két tál tartalmát összegyúrom, két kis gömböt készítek belőle amennyire lehet és fél órára hűtőbe teszem a tésztát. Ekkor még kicsit ragad, de hűtés után jobban összeáll.
Ezek után már csak a formázás van hátra. "Amerikaiasan" háromszög alakúra készítettem: lisztezett felületen kb 2 cm vastagra nyújtottam a gombócokat, mindkettőt  8 szeletbe vágtam és nádcukorral hintettem meg. 220 fokra előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsin 17 perc után már kezdtek szép aranyszínűre pirulni. Rácson hűltek ki.

Narancsos füge scone


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése