2013. jún. 28.

PISKÓTATEKERCS CSERESZNYE CURDDEL

A baracklekváros piskótatekercs alternatívájaként ajánlom Nektek ezt a cseresznyekrémes változatot! A kakaós piskóta pikk-pakk elkészül... pár pillanat alatt megtölt és felteker... Ennyi!


Kakaós piskótatekercs cseresznyekrémmel


Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál liszt
1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 adag cseresznye curd


A tojások sárgáját és fehérjét különválasztom és a fehérjét habverővel elkezdem felverni. Pár perc után fokozatosan hozzáadom a cukor felét és kemény habbá verem.
 
A sárgákat fehéredésig habosítom a cukor másik felével, majd belekeverem a lisztet és végül a kakaóport is.
 
A kakaós masszába óvatosan beleforgatom a tojásfehérje habot és kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsire öntöm. A felületét szépen elegyengetem és kb 180 fokon negyed óra alatt megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.
 
Enyhén nyirkos konyharuhára borítom, feltekerem és így hagyom kihűlni. Ezek után már csak megkenem a krémmel és megszórom porcukorral.

Kakaós piskótatekercs cseresznyekrémmel
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése