PISKÓTATEKERCS CSERESZNYE CURDDEL
A baracklekváros piskótatekercs alternatívájaként ajánlom Nektek ezt a cseresznyekrémes változatot! A kakaós piskóta pikk-pakk elkészül... pár pillanat alatt megtölt és felteker... Ennyi!
Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál liszt
1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 adag cseresznye curd
Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál liszt
1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 adag cseresznye curd
A tojások sárgáját és fehérjét különválasztom és a fehérjét habverővel elkezdem felverni. Pár perc után fokozatosan hozzáadom a cukor felét és kemény habbá verem.
A sárgákat fehéredésig habosítom a cukor másik felével, majd belekeverem a lisztet és végül a kakaóport is.
A kakaós masszába óvatosan beleforgatom a tojásfehérje habot és kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsire öntöm. A felületét szépen elegyengetem és kb 180 fokon negyed óra alatt megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.
Enyhén nyirkos konyharuhára borítom, feltekerem és így hagyom kihűlni. Ezek után már csak megkenem a krémmel és megszórom porcukorral.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése