CSOKIS - NARANCSOS ZEBRAKENYÉR
Avagy reggeli a "hűvösebb" napokra. Most már én is jobban bekapcsolom a sütőt, szorgoskodok a konyhában. Mimi kedvence, a pizza mellett édes is sült. Ez a kis édeskenyér napokra megoldja a reggelinket. Márványosságának egyetlen titka, hogy nem szabad túlkeverni. Ez azért Miminek majdnem sikerült, ezért egy idő után el kellett kobozzam a kis fa grillpálcát, amivel ezt a mutatványt végrehajtotta. A teteje ugyan megrepedt, de ez ne riasszon el senkit, kitűnő "kávé mellé való". Mi nem bírtuk kivárni, hogy teljesen kihűljön, de ha Ti igen, akkor még szépen fel is lehet szeletelni...
Hozzávalók:
225 g puha vaj
225 g kristálycukor
4 közepes méretű tojás
200 g sütőporos liszt (1 kg liszthez 1 zacskó sütőpor az arány)
25 g darált mandula
2 evőkanál natúr joghurt
2 evőkanál tej
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 narancs finomra reszelt héja
fél citrom finomra reszelt héja
1 evőkanál frissen facsart narancslé
40 g magas kakaótartalmú csokoládé apróra darálva (nálam 70%-os)
40 g apróra vágott kandírozott narancshéj
A vajat a kristálycukorral robotgép segítségével habosra keverem, majd egyenként beledolgozom a tojásokat is. Aztán mehet hozzá a liszt, a mandula és a joghurt is.
A masszát két részre osztom: Az egyikbe a tej és a kakaópor megy, a másikba a citrushéjak és a narancslé. A kakaós masszába az apróra darált csokit keverem, a narancsoshoz a kandírozott héjat.
A kenyérformát (az enyém kb 21cm x 11cm) kivajazom, sütőpapírral bélelem és evőkanalanként felváltva belekanalazom a masszákat. Egy kis grillpálcával egy két hullámot rajzolok bele és előmelegített sütőben 180 fokon kb 1 óra 15 percet sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm és rácson hűtöm.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése