KANDÍROZOTT IBOLYA


A hosszú tél után végre újra gyönyörű ibolyaszőnyeg borította be a kertet, az illatát pedig már messziről érezni lehetett! Három éve készítettem kandírozott ibolyát először, amikor megláttam mennyi gyönyörű virág terem itt, az új kertünkben. Igazán különleges kiegészítője lehet egy ünnepi süteménynek, tortának. Tavaly például a Nagypapám szülinapi csokitortáját díszítették a cukrozott virágok, ami mindenkit levett a lábáról. Idei felhasználására még nincs konkrét elképzelés, de a szülinapok nagyrésze még egyébként is csak most jön...

Kandírozott ibolya

Mindenképpen biztonságos, vegyszermentes területről szedjünk virágokat! Én először óvatosan megmosom és papírtörlőn hagyom a növényeket megszáradni. A sütőbe még szárral teszem, de aztán óvatosan lecsipkedem a virágok fejét és csak azt teszem el légmentesen záródó edénybe. Tároláskor lehetőleg minden réteget válasszunk el papírral.

  

Hozzávalók:
ibolya
tojásfehérje
porcukor


A ibolyát a fent említett módon előkészítem. A fehérjét felverem és ecsettel finoman rákenem a szirmokra. Meghintem porcukorral, egy fakanállal picit kitámasztom a sütőajtót és sütőpapíros tepsin a legkisebb fokozaton ( 50 fokon ) kb másfél óra alatt megszárítom.

Megjegyzések

  1. Köszi a receptet, isteni finom lehet! biztosan kipróbálom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszi, Aniko :) Az elmult evekben sutire tettem diszkent, de neha csak magaban is elragcsalom, amolyan "ibolyaillat"-izu... kis cukisag!

      Törlés
  2. Igazi türelemjáték! :) Nagyon szépek a fotók.

    VálaszTörlés
  3. Én is most tettem közzé egy cukrozott ibolya receptet, de nem ilyen szépek a képek. Gratulálok! korsocska.blogspot.hu

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések