SONKÁS SÁRGABORSÓKRÉMLEVES - TAVASZI NAGY KAMRATAKARÍTÁS

Az igazi tavaszi nagytakarítás ideje nálunk még nem jött el, az időjárás eddig nem kedvezett ennek a programnak. De mi már annyira várjuk a tavaszt, hogy el kellett kezdenem valahol. Célba vettem tehát a kamraszekrényt és találtam a mélyén egy adag sárgaborsót. Sárgaborsót csak ősztől tavaszig eszünk, és bár biztosan mást is lehet belőle készíteni, mint főzeléket és levest, de őszinte leszek, én csak ezeket kotyvasztom. Így aztán a tavaszi nagy kamratakarítás első lépéseként ezt a zacskót gondoltam eltüntetni és feldolgozni. A hidegre való tekintettel (és mert mivel Anyukám egy kb 15 kg-os sonkával készült a húsvétra), továbbra is maradunk a sonkás témánál...

Hozzávalók:
egy kevés vaj
1 fej vöröshagyma, felaprítva
1 szál sárgarépa, felkarikázva
fél kg átöblített sárgaborsó
maradék sonka
kb 2 liter húsleves (kockából is jó)
bors
2-3- ek tejszín


A vajon megpárolom a hagymát és a répát. Kb 5 perc után hozzáöntöm a sárgaborsót és a kockára vágott sonkát. Leöntöm a húslevessel és puhára főzöm az egészet. Amikor elkészült, átturmixolom, sózom, borsozom és visszateszem a gázra néhány percre. Két evőkanál tejszínt adok hozzá és plusz húslevessel vagy vízzel hígítom. Óriási adag lesz belőle, de fagyasszátok bátran, jó lesz később tartaléknak.



Megjegyzések

  1. Az a bögre....:-DDD A cica-bolond lánykám oda lenne érte! És tök jó ötlet a leves, na meg a kamra-takarítás is...;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Én pedig engedd meg, hogy gratuláljak a Nugát speciál tortádhoz, hú, nagyon szép lett! Követem ám a Segítsütin! Szurkolok a licitekért! Kézművesvásárban biztos találtok ilyen bögrét a kislányodnak! A Mesterségek Ünnepén is láttam egy kézműves standon augusztusban, fent a Várban.

      Törlés
    2. Köszönöm a kedvességed! Nálunk is lesz nemsokára ilyen vásár, ahol tavaly talán láttam is ilyen jellegű poharakat. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések