FÜSTÖS KETCHUPMÁRTOGATÓS

Amikor se idő, se energia, és csak egy nagyon gyors tunki kell, akár quesadilla, melegszendvics, pita vagy sült krumpli mellé, akkor legyen ez a fűszeres-füstös ketchupmártogatós (megjelent: Kifőztük - június)! Annyira pofon egyszerű, hogy még receptnek se igazán lehetne nevezni. Ezek az alapanyagok az én kamraszekrényemben például mindig megtalálhatók. A hozzávalókat csak alaposan elkeverjük és már kezdődhet is a mártogatás! A vacsoramaradék olykor Mimi uzsis dobozában landol másnap - mivel ételt nem dobunk ki -, amihez természetesen valami mártogatóst is csomagolni kell. Ilyenkor is praktikus ez a szósz, hiszen semmi baja nem lesz, ha pár órát hűtés nélkül tároljuk...


Hozzávalók
10 evőkanál ketchup
3 teáskanál balzsamecetkrém
5 teáskanál Worchestershire szósz
5 teáskanál füstölt édes pirospaprika


A hozzávalókat kisebb tálban alaposan elkeverjük, tálalásig hűtőben tartjuk. Sült burgonya, tortillacsipsz vagy quesadilla mellé illik.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések